9. dubna 2024 – VI. velký kontrolní den

Po 201 dnech od předání staveniště dodavatel splnil milník č. 2 a pokračuje dalšími pracemi. Těží a odváží se zemina, stavební jáma se zajišťuje, vznikají kanalizační šachty a přípojky, kromě toho se opravují jednotlivé části objektů.

Z prostoru stavby se těží a odváží zemina, zajištění stavební jámy na dvoře objektů A a B se dokončuje. Pokračuje posilování nosných trámů, ošetřování všech prvků dřevěné stropní konstrukce podle požadavků mykologického průzkumu a další činnosti z minulého měsíce.

Objekt A se postupně dostává do dalších fází zavětrování ocelové konstrukce „bárek“ pro dočasné zajištění objektu a dokončuje se bourání základů a nadzákladového zdiva v 1. PP.

V objektu B se kromě pokračujícího bourání komínů a vyzdívání realizují přípojky kanalizace, montuje se lešení a dozdívá se část štítu ve  světlíkumezi objekty. V 1. PP vzniká podlahový kanál a kanalizační šachta, začalo se také s realizací podkladních betonů.

V místech chybějících základů objektu C byly podbetonovány suterénní a současně se postupně odtěžuje zemina. Realizuje se první sekce ležaté kanalizace v 1. PP objektu a také přípojka kanalizace (to se děje hornickým způsobem).

Dodavatel splnil milník č. 2, tj. dokončil příslušné části díla dle milníku č. 2 v požadovaném termínu – 201 dnů od předání staveniště (k 31. 3. 2024).

Copyright © FF UK 2024