5. března 2024 – V. velký kontrolní den

Dřevěné části stropů dostávají speciální ošetřující nátěry, objekt A se stabilizuje dočasnými ocelovými prvky a v ostatních objektech pokračují bourání a opravy komínů, zdiva nebo ostění.

Pokračuje archeologický průzkum a stálý dohled při výkopových pracích.; Všechny prvky dřevěné stropní konstrukce se ošetřují nátěrem s dlouhodobými preventivními fungicidními a insekticidními účinky.

V objektu A se osazují zápory a dokončuje se 1.fáze ocelové konstrukce „bárek“ kolem objektu a pod objektem pro jeho dočasné zajištění.

V objektu B pokračují bourací práce a nové vyzdívky, nosné trámy se posilují a ty poškozené se nahrazují novými. Podle požadavků statika se bourají a následně nově vyzdívají komíny. Započaly také kamenické práce – opracuje se ostění a další poškozené oblasti kamenného a smíšeného zdiva v 1. PP.

Také v objektu C probíhá bourání a nové vyzdívání, posilují se nosné trámy a náhrazují se poškozené. Klenby v 1. PP dostávají dočasné podpory. Rovněž komíny se opravují podle požadavků statika.

Zhotovitel předal podklady k posunu milníků č. 2 a 3 v souvislosti s  archeologickým průzkumem. Posun těchto milníků by neměl mít dopad na konečný termín stavby.

Rekonstrukce a dostavba budov Filozofické fakulty Univerzity Karlovy | Invin.cz

Copyright © FF UK 2024